2010-08-21

Nu byter jag bloggadress!! Häng med!!

Då har jag bestämt mig för att flytta bloggen och jag hoppas innerligt att Ni som följer mig följer med!!

Nya adressen är:

viktpressaren.blogspot.com

Jag trivs bättre med bloggers plattform, så det får bli så.
Jag har flyttat över de viktigaste inläggen. Men denna blogg kommer att ligga kvar framöver för den som vill gå tillbaka.

Följ mig gärna på bloglovin på den nya adressen. Klicka på den här ikonen:

Follow Viktpressaren
Postat i Allmänt | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2010-08-21

Fundelurar på designen...

Kan helt enkelt inte riktigt känna mig nöjd med den här bloggdesignen. Den är jättefin, det är inte det, men jag vill ha en ljusare och fräschare design. Och där... Där ångrar jag att jag inte började min viktblogg på blogger eller wordpress i stället. Så mkt enklare att ändra sin design där! Här ska man sätta sig in i stilmallar och kodmallar till höger och vänster. GAAAH! Har hittat en såååå fin design som jag vill ha, enkel att ladda hem till både blogger o wordpress så klart... Att bygga upp den själv - nä, där går jag verkligen bet!

Kanske blir det så att jag byter bloggadress, vi får se. Jag ska pula lite med det i dag så får vi se om jag lyckas få till något bättre! :)
Postat i Allmänt | Comment (4) kommentarer Trackbacks ()

2010-08-20

Fredag! RELALALAXA!

Oj vilket MONSTER jag var igår!! Den där powerwalken gjorde verkligen susen. Var en helt annan människa när jag kom hem igen. Så skönt att ta en ordentlig promenad där man bara går allt vad man pallar så det värker i benen när man kommer hem! :)

Idag är det riktigt skönt med helg! Har varit en extremt tuff vecka på jobbet. Det blev ett par glas rosévin till middagen i kväll, min älskling tyckte att jag skulle relaxa och ordnade med lite mat till oss och barnen. Jag tänker inte ens räkna kalorierna, men jag åt en lagom liten portion. I övrigt har jag ätit helt okej. Och lite rosé, det var jag faktiskt värd! Jag drack knappt någon alkohol alls på hela semestern och lite vin då och då, det får man unna sig.

Har precis avslutat ett samtal med telia/felia. Skulle ha fått min X10 mini i onsdags, men icke. Enligt killen på supporten låg min beställning "under planering" vilket enligt honom betyder att den kommer att skickas i början på nästa vecka. Nja... Jag tror det helt enkelt när jag ser det. Förra gången jag beställde en mobil från telia tog det 2 månader längre än vad de hade sagt. Så "under planering" säger inte mig ett dyft..! :)

Börjar längta lite efter den där mobilen..! Jag tror att vi kommer att utveckla ett fint förhållande till varandra!!
Postat i Allmänt | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2010-08-19

Dagens största gnällspik

NÄÄÄ! Nu ska dagens största gnällspik ta tag i sig själv och gå ut o gå en ordentlig runda.
Inte tycka synd om sig själv och bli soffpotatis idag. PMS kan vi förtränga och så tar vi en ordentlig power walk i stället!

Sen ta en dusch! Inte lukta usch! :)

Hepp!!
Postat i Träning | Comment (2) kommentarer Trackbacks ()

2010-08-18

Goda biffar med oliver, jalapenos och grillad paprika

Dessa biffar är riktigt goda och lite kryddiga! Jag har hackat och blandat ner gröna oliver, jalapenos och grillad paprika. Har i lite ägg också. Sedan bakar jag dem på plåt. Varje biff innehåller nästa exakt 200 kcal och man blir bra mätt på dem. 1-2 st beroende på hunger räcker gott. Serveras gärna till en god sallad och med en liten klick kall sås med lättcremefraiche som bas. Mums!


Postat i Mat | Comment (2) kommentarer Trackbacks ()

2010-08-17

Orkeslös

Ingen energi alls idag. Varit en tuff dag på jobbet så nu är jag bara helt loj.
Ont i huvudet och svider i magen. :(
Hade en massa planer för träning i kväll men jag behöver verkligen bara ta det lugnt.

Jag biter ihop o kommer igen i morgon i stället.
Postat i Allmänt | Comment (2) kommentarer Trackbacks ()

2010-08-16

Mått vecka 5

Då jag inte mätt mig förrut, förutom magen, så börjar jag härmed med detta också.
Det är ett kanonbra komplement där man verkligen kan se resultat fast vågen inte gör det.

Byst:    103 cm
mage:  97 cm
stuss:   132 cm
h knä:  47 cm
h arm   35 cm
Postat i Veckans vikt och mått | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2010-08-16

Viktnedgång vecka 5

Slänger in veckans siffror lite snabbt då jag ska iväg till jobbet. Det blev några hekto ner, så skönt! :)


Viktnedgång denna vecka: -0.8 kg
Viktnedgång totalt: - 7 kg
Nuvarande vikt: 96 kg
Vikt vid start: 103 kg
Nuvarande BMI: 34
BMI vid start: 36.5

Mått kommer i kväll :)
Postat i Veckans vikt och mått | Comment (4) kommentarer Trackbacks ()

2010-08-15

Äppelkäck med Paul Eugene

Hihi... Testade ännu ett pass jag hittade på webben. Ett dance fitnesspass med en Paul Eugene, han verkar vara någon form av träningsmogul i USA. Personligen tyckte jag att han var extremt äppelkäck och hade lite tråkigt pass (förvisso ett nybörjarpass men ändå)... Men jag svettades och körde på i alla fall. Man får verkligen ha självdistans när man tränar hemma, för visst känner man sig döfjantig när man står framför datorn och skuttar. Men för mig funkar det bäst. Har inte tid att passa olika pass på gymmet (som dessutom ligger ett par mil bort).

I vilket fall så gillar jag såna här pass bättre än pilatespasset jag körde häromdagen. Dock gör jag gärna nåt pilatespass i veckan för det tar verkligen på de muskelgrupper som jag vill träna upp.

Vi (okej...sambon!) har ett rum i källaren med styrketräningsgrejjer och en större spegelvägg, så jag håller till där när jag gör pass hemma. Då känns det lite mer okej. Jag tror att det är bra att se sig själv göra olika moves i spegeln också.

Vi har en boxningssäck också som stått och lutat sig mot ett av hörnena i gymrummet de senaste åren. Får se om jag kanske kan få sambon att fästa specialhänget i taket någon gång inom snar framtid så jag kanske kan köra lite kickboxning också. DET är bra träning det och bränner många kalorier! :)

Har du något tips om träningspass (gärna zumba, dance fitness eller liknande) som man kan hitta på webben? Lämna gärna en kommentar i så fall! :)
Postat i Träning | Comment (3) kommentarer Trackbacks ()

2010-08-15

Jag kommer i mina jeans!!

Jag blev lite inspirerad av viktbloggaren It's all about taking control, som har ett par jeans som hon testar med jämna mellanrum och ett av hennes delmål är såklart att komma i dem!

Så jag testade mina jeans som jag hade för ett år sedan och som bara legat på hyllan, gissa vad?! Ja det står ju i rubriken, så det har ni väl gissat rätt... Jag kommer i dem igen! De sitter lite tajt, men nog kan jag ha dem alltid!



Sååå glad!! I garderoben finns fler gamla byxor som väntar på att få bli användna igen.

Härligt att göra lite "klädtester" imellanåt och faktiskt se skillnaden även där! Tack IAATC för inspirationen!
Postat i foton | Comment (5) kommentarer Trackbacks ()

2010-08-15

Ett andra försök att komma ut idag!

Det blev en extremt kort promenad i morse då jag insåg efter ett par hundra meter att jag hade fel sockar i mina nya walkingskor, och jag kände ett "begynnande" skav mot hälen igen, så jag gick hem igen, innan huden började skavas bort. Måste skaffa riktiga joggingsockar, de brukar vara bra.

Så nu gör jag ett nytt försök med mina gamla joggingdojjor i stället, tills strumporna är inhandlade. :) Och då tänker jag allt lägga till ett par kilometer också, eftersom jag inte bytte skor direkt när jag kom hem utan satt o softade här hemma ett par timmar. Stackars mig! ;)

Ha en härlig söndag!! I morgon är det vägning. Håll tummarna!
Postat i Träning | Comment (3) kommentarer Trackbacks ()

2010-08-14

Kräftkväll

I kväll har vi ätit kräftor, vad gott det är! :) Och inte behöver man tänka på kalorierna så mycket heller då de är så kalorisnåla (3 kcal per kräfta). Det blev en grov baguette och lite hemmagjord aioli gjord på lättcremefraiche till.

Vi har varit i väg på lite vandring på eftermiddagen med familjen! Och upp i ett högt utkikstorn kom vi också. Många många trappor upp. Kändes bra för både ben och "blodpump". I morgon tänkte jag ta en lång morgonrunda och pressa mig lite hårdare. Förmodligen kör jag även pilatespasset igen på kvällen, det som jag tipsade er om häromdagen!

Ha en hääärlig lördagkväll!

Postat i Allmänt | Comment (2) kommentarer Trackbacks ()

2010-08-14

Midjemåttet!

Jag har äntligen hittat mitt måttband, och inte kan jag skylla på att det ligger i någon leksakslåda längre. Det låg vid symaskinen, så klart...!

När jag började min viktnedgång hade jag ett midjemått på 101,5 cm. Idag visade det på 97 cm, så det går allt åt rätt håll! Känner att jag fått starkare bål i och med träning också. Jag försöker göra minst 100 situps om dagen och jag måste säga att jag känner en väldig skillnad. Under fettet finns hårda bulkiga muskler!! Det är sant! :)

Heja måttbandet. Jag får ta och bättra mig med det. På måndag när det är vägdag igen så ska jag även mäta stuss, byst, arm och knä (har "tjocka" knän), så jag kan jämföra siffrorna. Mäta mig kommer jag dock inte göra varje vecka utan det blir varannan vecka.

Hade en härlig promenad i morse och pressade ner min "bästatid" med 2 minuter! :)
Postat i Veckans vikt och mått | Comment (2) kommentarer Trackbacks ()

2010-08-12

PUUUH!!

Pilatespasset är avklarat. Det var verkligen en genomkörare. Kommer förmodligen ha träningsvärk i mage o rumpa i morgon. Ett par av de sista benpassen fick jag hoppa över. Fick kramp i benmusklerna :)

Men det passet kommer jag nog att testa fler gånger. Tjejen längst fram till höger kör lite enklare moves om man inte klarar allt som de andra gör (som att dutta tårna över huvudet och såna galna saker).

Så, visst rekommenderar jag det här. Det är ju dessutom ett bra mål att kunna utföra alla rörelser som gänget i träningsvideon.
Postat i Träning | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2010-08-12

Kanske pilates?

Fick den här länken från en vän, ett pilatespass på 55 minuter. Jag inser att jag behöver bli lite vigare.. Hehe... Men jag ska allt ta o testa det här passet så får ni höra en recension sen (om jag orkar!!)

Postat i Träning | Comment (1) kommentarer Trackbacks ()

2010-08-12

Lidl... check!

Idag blev det en sväng förbi Lidl efter jobbet för att inköpa kvarg. Tur för mig så fanns det också! 500 g för 12:- (köpte fyra stycken). Tackar för tipset! Det bästa med den var också att den var något fettsnålare än lättkesellan OCH hade en bättre smak, och inte alls lika sträv som kesellan!

Nu har mitt exercisecase till mobilen kommit, nu inväntar jag bara själva mobilen...! Kom till mamma!!

Har också gått i mina nya walkingskor varje dag på jobbet så nu är de riktigt ingångna och jag känner inte av skoskavet alls som jag fick i söndags när jag invigde dem med några kilometer. Känns bra, för jag vill verkligen kunna använda dem MYCKET! :) Så nu när hälen läkt så kan jag äntligen köra mina promenader igen. Skam den som ger sig! :)

Postat i Allmänt | Comment (1) kommentarer Trackbacks ()

2010-08-11

Ajaj...

...mitt arma huvud. Mindnote: bli bättre på att dricka vatten!

Dessutom insåg jag vid lunch idag att det inte var mkt till mat jag fått med mig från frysen. Tog fram en kylpåse i morse som jag hade fryst in med en måltid kycklinggryta. Insåg när jag stod där på jobbet att när jag lade in den i frysen också tänkte att - "för att bli mätt till den här behöver jag ha med lite kolhydrater också". 2 tomater hade jag med. Så lunchen hamnade på 200 kcal och ännu mer huvudvärk...!

Tackar för kommentarerna i förra inlägget. Fick ett bra tips om kvarg på halvlitersförpackning för 12 spänn på Lidl. Kanon, ska kolla in det!!

Nu får jag nog ta och ordna mig en mättande kvällsmiddag! :)
Postat i Allmänt | Comment (1) kommentarer Trackbacks ()

2010-08-10

Kvarg och träning

Kvarg is da shit!
Jag har inte varit så förtjust i kesella/kvarg, tycker det är lite strävt i smaken. Men har testat det till frukost nu ett par dagar med en liten klick jordgubbssylt i. Vilken skillnad. Bara yttepytte sötma gör kesellan kanongod, och så blir man mätt på det också, samt att det innehåller en hel del protein.

Någon som vet om det finns att köpa större förpackningar med kvarg än kesella? Funderar på om inte Willys t ex borde ha det?

Träningen har inte gått något vidare sen jag började jobba i går. Jobbet tar all kraft, vi är fortfarande 2 man kort och har upp över öronen att göra. Det är stressigt i normala fall när vi är fulltaliga. Trist med så mkt stress. Men så är det. Gillar mitt jobb ändå. Men önskar att jag hade lite tid o ork att träna också...

Det blir nog lättare när en av kollegorna kommer tillbaka nästa vecka. Då kan jag kanske unna mig att komma nån kvart senare på morgonen eller ta en kvart längre lunch... Jag försöker kompensera att jag inte tränar med att äta ett par hundra kalorier mindre om dagen, vilket fungerar fint. Blir mätt och står mig bra på 1200-1300 kalorier om jag bara väljer bra mat. Inte något jag tänker göra i längden men...

Dags att mysa lite med familjen igen! Får väl se om lillan vill somna i kväll. I går tog det över en timme innan hon kom till ro. Det är inte lätt för de små att börja förskolan efter semestern heller!

Postat i Träning | Comment (6) kommentarer Trackbacks ()

2010-08-09

Vikt vecka 4

Det pekar neråt!

Vikt vecka 4: 96.8 kg
Viktnedgång denna vecka: -0.8 kg
BMI vecka 4: 34.3
Viktnedgång totalt: -6.2 kg

(startvikt: 103 kg och BMI vid start: 36.5)


Får allt vara nöjd! Ingen träning idag, men jag har gått hela dagen på jobbet (jo! Jag började jobba idag igen efter semestern..!) i mina walkingskor, utan att ha ont i hälen, så jag ska nog allt kunna använda dem flitigt!

Hittar inte mitt måttband, jag får nog köpa ett nytt för det är helt borta (kommer förmodligen dyka upp i en leksakslåda inom snar framtid).

Nu ska jag njuta av kvällen med sambon och dottern innan det är dags att sova inför nästa arbetsdag.
SNÄLLA TA MIG TILLBAKA TILL SEMESTERN!!! ;)
Postat i Veckans vikt och mått | Comment (3) kommentarer Trackbacks ()

2010-08-08

Nybakta kanelbullar

Barnen har bakat här hemma, härliga kanelbullar med pärlsocker på.

När de har lagt ner sin själ i att baka, så får man smaka.


Och jag njöt av varenda tugga. Bjuder någon på jobbet så blir det nej, men om barnen bakar för att bjuda sina föräldrar, så får man faktiskt ta en bulle och njuta allt vad man kan av de kalorierna. Så är det! :)

Postat i Allmänt | Comment (3) kommentarer Trackbacks ()

2010-08-08

I morgon börjar allvaret

Då är det dags att börja jobba igen efter semestern. (Det är också viktdag i morgon!)
Det är nu jag får sätta mig själv på prov. Att hålla i med kosten och träningen samtidigt som jag ska sköta ett heltidsjobb, umgås med familjen etc.

Jag funderar fram och tillbaka på vilken tid på dagen jag ska lägga min träning.  På morgon, lunch eller kväll. Pratar med sambon fram och tillbaka. Jag gillar personligen att träna på morgonen. Det är skönt att inte ha det framför sig. Efter jobbet vill jag gärna umgås med familjen. Lunchen är också helt ok.. Ja, vi får väl se vilket upplägg det blir i långa loppet.

Jag har faktiskt en pilatesboll på jobbet, modell större, som jag brukar sitta på ibland när jag jobbar vid datorn. Den ska åka fram allt oftare nu. Kanonbra för muskelaturen kring mage och rygg och gör underverk för hållning och onda kontorsryggar. Lite core på arbetstid ;)

Just nu är jag lite irriterad över det stora skavsår jag fick på höger häl i går. Är så taggad och vill gå ut o gå min runda nu på förmiddagen men det sticker som sjutton om jag tar på mig ett par träningsskor. I värsta fall får jag gå i mina sandaler...! Varför inte cykla ett par mil i stället. Vi får se vad det blir!

Jag vill förresten tacka för era gulliga kommentarer! You rock!! :)

Nu är det dags för lite frulle! Gissa vad. Japp, ägg, gröt, juice och kaffe :)

kram på er!!
Postat i Allmänt | Comment (1) kommentarer Trackbacks ()

2010-08-07

X10 mini med tillbehör beställt!

Så glad, nu har jag äntligen bestämt mig för en ny android-mobil. Det blev en Sony Ericssons XPERIA, närmare bestämt X10 mini. Till detta har jag även beställt ett exercise case att ha på armen och när jag får hem mobilen ska jag genast ladda hem "appen" cardio trainer! Längtar!!!


Det är ROLIGT att träna! :)

(Dock har jag fått en stooooor blåsa på höger häl efter att jag promenerat med de nya skorna idag. Hoppas verkligen att det var en engångsföreteelse, för det var verkligen BRA skor...)

Postat i Träning | Comment (1) kommentarer Trackbacks ()

2010-08-07

Att våga visa sig

När jag går in på en blogg tycker jag alltid att det är trevligt att mötas av ett ansikte bakom bloggen. Vem som skriver. Det gör ofta att jag kanske återkommer.

En bloggare med bild som skriver personligt och ärligt, den har oftast något att vara stolt över. Den skäms inte för sig själv.

Ändå har jag så svårt för just detta. Jag avslöjar min innersta hemlighet för er. Min vikt och min kamp. Jag skriver om mina missfall. Om varför jag ätit mig upp till min "matchvikt". Att helt naket då visa mig är svårt. Visa vem jag är. Tänk om någon jag känner ser att det där är jag på bilden. "103 kg, haha.. Jisses! Kolla här! Här är ju hon på jobbet! Vilken tjockis!" Jag hoppas ni har överseende med att jag är lite hemlig. Ni får en liten del av mig här...

Postat i foton | Comment (4) kommentarer Trackbacks ()

2010-08-07

Ny har jag köpt nya walkingskor!

Det blev Asics gel nebraska, svart och tålig sko, sååå sköna samt bra dämpning i häl och hålfot, precis vad jag behöver. Och mina specialformade sulor passade som en smäck! Dessutom nedsatt pris från 1200.- till 899.- Nu ska det ut o trampas gott folk! :)

Postat i Träning | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2010-08-06

Bär!

Så här års är det så gott med alla färska bär. När jag går elljusspåret så är det fullt med vilda hallonbuskar ut med sträckan. Hur härligt är det inte att plocka en stor näve med stora mörkröda söta hallon och äta på vägen? Nyttigt är det också! Men visst funkar det med frysta bär med.

Nu ska jag krypa ner i sängen med nybäddade (och nyköpta) lakan. Hoppas att morgondagen bjuder på sol så jag kan ge mig ut och röra lite på fläsket. :) Tänkte ge mig på att jogga lite, får se hur det går!

Bjuder på en härlig bild på ett par körsbär som jag fotade för ett tag sedan.

Postat i Allmänt | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2010-08-06

Sista semesterdagen

Tänka positivt, tänka positivt.
Näää... Idag känns det inte så roligt. Sista semesterdagen, full med ångest inför att jobba igen. Blä och åter blä.
Det regnar ute också. Negativt negativt i min skalle... Det får bli en lugn dag idag, dock med rätt kaloriintag så klart ;)

Vi kom hem från en sista semestertripp idag. Det var dock härligt och lyckat. Fint väder hade vi också. Gårdagen bjöd på 3-4 timmars promenerande. Det känns i benen i dag. Härligt! Jag lyckades också sköta mig på hotellfrukosten i morse. Det blev lite fil med branflakes och ett ägg, samt lite juice och en kopp kaffe. Inget bröd, bacon o bus här inte!

Nu ska jag ta mig ut i regnrusket och gå o handla lite mat till helgen!
Postat i Allmänt | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2010-08-04

Nike+ Sportsband

Vill haaaaa! (Fast helst vill jag ha en iphone...) Men den här vill jag också ha. Snygg o smart. Tyvärr finns den inte att köpa i Sverige än. Det finns liknande, jag vet, men det är den här jag vill ha.

Postat i Träning | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2010-08-04

Dagens intag...

...hamnade runt 1500 kcal och träningskalorierna (alltså det jag förbrukat vid träning) på ca 500 kcal.

Så här såg min dag ut:

09.00 - vaknade, drog på mig träningskläderna och gick ut på en powerwalk.
10.00 - frukost: en halv banan, 1 portion gröt, 1 dl juice och kaffe
13.00 - lunch: ugnsstekt kyckling (150 gram), jasmineris (90 gram) och en sallad på bladspenat och vattenmelon
15.00 - tog med familjen ut på långpromenad till elljusspåret. Passade på att testa på att "stenåldersträna" lite (stocklyftning mm) medans sambon gungade gungbräda med barnen.
16.00 - åter hemma. Kaffe och 100 g glass (200kcal) SMASKENS!
19.00 - kvällsmat: ett ägg, 1 portion gröt, 1 dl juice

Gungbrädan fick också ta mig i besittning. Sambon på ena sidan och jag på den andra. Han flög upp i luften så klart och jag for ner i backen. Haha... Men vi sa att hit ska vi gå och gunga emellanåt och se förändringen. Jag ser fram emot att få flyga upp i luften och se honom åka ner i backen! :) Han väger strax över 80 kg så jag har...si så där 17 kg kvar. Men det är ju definitivt ett bra mål eller hur!!


Jag till vänster o sambon till höger. Ser fram emot det motsatta!! :)


I morgon drar vi mot Stockholm ett par dagar, bl a ett stopp på Skansen. Ser fram emot långa promenader! Därför kanske ni inte hör från mig förrän på fredag igen. Dock funderar jag på att få med mig laptopen till hotellet och då kan det ju kanske bli något inlägg.
Fredagens största hot: HOTELLFRUKOSTEN.... Gaaah! Hur ska jag hålla mig på mattan där? Jag älskar frukost. Särskilt hotellfrukost...

Postat i Allmänt | Comment (2) kommentarer Trackbacks ()

2010-08-04

Börja smått men tänka stort!

Det är lätt att man går ut för hårt när man är riktigt taggad på att gå ner i vikt. Lätt att sätta ribban högre än vad man från en början orkar. Att man ska klara tuffa träningspass på en lågkaloridiet. Det är lätt att man sätter krokben för sig själv. Att man tappar orken och ser det som ett övermäktigt mål att nå sin målvikt.

Jag är en mästare på att gå ner i vikt. Det är att sedan behålla den som varit mitt problem. Därför har jag testat det mesta vad gäller dieter och träningsformer och kommit fram till vad som passar mig bäst. Jag vet vad jag fallit på förrut.

Det är lätt att inspireras av dokusåpor där ett gäng överviktiga tränar flera timmar om dagen och knappt äter sin basalomsättning i kcal. Hur många av oss blir inte inspirerade av personerna i programmet Biggest Loser till exempel? Och självklart kan vi gå ner i vikt precis som dem, men kom ihåg att det är bättre att höja ribban vartefter man känner att man orkar, än att behöva sänka den för att man inser att man inte hinner eller orkar.

Själv har jag fullt upp med jobb och barn, som så många andra, och måste hitta en balans som även passar med min övriga vardag. Jag har börjat min viktminskning med endast en träningsform: Jag tar en powerwalk varje dag, helst på morgonen före frukost. Det är en stor omställning från att knappt ha rört på mig alls förrut. Det räcker för mig att börja så. Nu har jag levt med min nya kost och träningsform i tre veckor och har arbetat upp ett begär, jag måste träna! :)

Det är nu jag känner personligen att jag vill utöka min träning. Det betyder inte att jag ska träna 2 ggr om dagen. Men jag kanske kan utöka min powerwalk med en halvtimme, kanske springa en del av den i stället, kanske byta ut den ett par dagar i veckan mot ett svettigt träningspass. Kanske lägga till styrketräning när jag kommit hem från min powerwalk etc...

Jag är ödmjuk inför min viktminskning. Jag vet att jag andra gånger har tappat fokus, tappat drivet och sedan lagt ner viktminskningen. Det kan hända igen, men jag känner mig lite mer observant denna gång.

Den här bloggen har visat sig vara ett extremt bra komplement för mig. Jag kan skriva av mig lite, jag får reda på andra viktbloggare och kan inspireras av dem, jag får fina kommentarer som gör att jag tänker positivt i stunder som jag kanske lätt annars hade tappat fokus.
Postat i Tips | Comment (3) kommentarer Trackbacks ()

2010-08-04

Ny inspirerande sida

Det kom ett mail från Stefan med bloggen http://biggest-loser.se som ville att jag skulle registrera min blogg på:

http://www.halsoartiklar.se/bloggar/

Under följande länk: http://www.halsoartiklar.se/bloggar/om/viktminskning/ finns fler inspirerande bloggar om viktminskning. Jag länkar till denna sida under "länkar". Det finns också en länk längre upp till höger där det står "hälsobloggar".

Om du också har en viktblogg - registrera dig du med, och inspireras av de andra bloggarna och artiklarna!
Postat i Tips | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2010-08-03

- 8 hg. Yeay!

Jag hade ju vägdag i går som ni vet och det vissade 0 viktminskning.
Kunde självklart inte låta bli att väga mig nu på morgonen och jag ställde mig om och om igen. Flyttade vågen och vägde igen. Och det visade samma:

96.8 kg
Alltså - 8 hg! Tjoho!
Men, jag räknar inte detta nu, det är viktdagen på måndagar som gäller. Men jag fick i alla fall en energikick av det här! Hurra!

Sambon sa i morse att min mage blivit mycket mindre. Man bugar och bockar.
Jag har senaste veckan pressat hårt med situps också, det har jag glömt att berätta, med 100-150 stycken om dagen. Det går väl sitt för hållningen också ;)

Postat i Veckans vikt och mått | Comment (4) kommentarer Trackbacks ()

2010-08-02

Jag och mina tights

Ett par tights som jag köpte på indiska för några veckor sedan har bara legat i lådan, då de inte gick hela vägen över rumpan/svanken. De satt riktigt illa.

Testade dem idag - och vips!! Nemas problemas! De går "hela vägen upp"! :) ♥

Nu ska jag iväg och storhandla på Willys. I mina tights.

Postat i Allmänt | Comment (2) kommentarer Trackbacks ()

2010-08-02

Vikt vecka 3

Det blev som jag trodde denna vecka. Ingen viktnedgång. Men inte heller upp, så jag får vara nöjd ändå.
Jag vet att jag ätit korrekt, och rört på mig tillräckligt.

Ibland jämviktar kroppen (gick ju ner 5.4(!) kg första 1,5 veckan) och även om det inte syns på vågen så kan man se det när man mäter sig.

Det är bara fortsätta kämpa!

Så... så här ser det ut denna vecka:
Viktnedgång v.3 : 0 kg
Total viktnedgång: 5.4 kg
vikt nu: 97.6 kg (vikt vid start 103 kg)

Har precis duschat efter en lång energifull powerwalk. Så jag kämpar på!

Idag blir det spenatsoppa till lunch. Ååå så gott det är med lite ägg till!
Postat i Veckans vikt och mått | Comment (2) kommentarer Trackbacks ()

2010-08-01

En timmes powerwalk avklarad

Eftersom jag struntade i promenaden i morse före frukost samt att jag "åt upp" mina träningskalorier i går kväll så gick jag en mycket längre runda nu i eftermiddag, som dessutom hade lite tuffare terräng med backar och snår. Det var grymt skönt att pressa sig lite extra. Dessutom tittade solen fram när jag klev ut genom dörren och det gav en extra kick!!

Mina träningsskor börjar bli under all kritik, och jag behöver snart inhandla ett par nya. Dessa från Nike är snygga och ser väldigt sköna ut:


Nike Zoom Vomero+ 5 Women's Running Shoe. Finns att inhandla på bl a www.nike.com

Postat i Träning | Comment (3) kommentarer Trackbacks ()

2010-08-01

Vägning i morgon...

..då är det 3:e veckan. Känns som att jag skött mig rätt bra i veckan, men svårt att beräkna för dagarna vi var i väg på semestertrippen. Känns dock inte som ett viktras som de varit de två första veckorna. Men så länge det inte går uppåt så är jag nöjd så vi får hoppas på det :)

Snart ska jag ta min power walk som inte blev av i morse. Regnet stod som spön i backen. Jag går gärna ut o går i lite regn och blåst, men det vädret som var i morse kunde kvitta!

I morgon påbörjas sista semesterveckan. Verkar bli lite halvtrist väder så vi får väl se vad vi hittar på. Kanske en sväng till badhuset om lillan blir bättre (hon är piggare och äter lite idag). Vi pratar om en eventuell sväng till huvudstaden också ett par dagar, men vi får se vad det blir! bjuder på en photoshopad bild nedan på hur jag gärna ser ut när jag gått ner mina kilon. Originalbilden till höger.

Postat i Allmänt | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()